ביקור בבית הקברות בשנה הראשונה / פרחים בקבר

שאלה:

אבי נפטר בפברואר השנה. אני מבקרת בבית העלמין מידי שבוע בימי שישי כדי להשקות את הצמחים ששתלתי במצבתו וגם מדליקה לו נר, מידי שבוע. האם יש בכך להזיק לנשמתו או שזה מועיל לה? ומה קורה אחרי השנה הראשונה? האם אפשר להגיע כל שבוע או שלא?

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הוא שבשנה הראשונה לא עולים לקבר אלא במועדים הנקובים בהלכה, שזה סוף השבעה סוף השלושים וסוף השנה. בשנה זו הנפטר טרוד מאוד בכפרת נשמתו, והביקורים האלו טרדים את מנוחתו בכך שהוא רוצה להמליץ טוב על קרוביו הבאים אליו. כמו כן הנושא של הפרחים בקבר אינו יהודי ואין לו כל תועלת לנשמת הנפטר, זה בא ממנהגי הגויים. הארכתי לבאר נקודה זו כאן.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.