ברכה על ירושה – המשך

שאלה:

א. בהמשך לתשובה #232607 מסתבר יותר שברכה על הירושה תחשב פחיתות לנפטר רק כאשר היא נאמרת לאחר הפטירה או בסמוך לקבורה אבל אם זה רק אחרי זמן כאשר מקבלים בפועל את הכספים לכאורה זה איננו פחיתות לנפטר. האם במקורות המובאים בתשובה מדובר על עיתוי או זמן מסויים להברכה? ב. אם קיבלתי סכום ראשוני של מכירת הדירה וברכתי הטוב והמיטיב וכיוונתי רק לסכום הזה , האם צריך לברך שוב על שאר הסכומים או זה יכול להיחשב כ ברכה על כל הירושה?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה הרי קבעו שלא לברך, הם גם ידעו מן הסתם את הטריק לברך למחרת… כמו כן אין הגיון שקבלת הכסף בפועל היא זו שתחייב ברכה, כאשר אתה שותף עם אחיך בדירה זו מתנה חשובה שוות ערך לגמרי, ואין כל משמעות להחלטתכם לחלוק.

כאמור, אין מקום לשאלה השניה, קיבלת כבר הכל מיד.

שבת שלום.