הנאה מנר נשמה

שאלה:

שלום. אם הגיע יארצייט והיה לי בבית רק נר זכרון של 72 שעות, האם מותר לכבותו בתום היארצייט למרות שנשארה שעווה, או שחייב לתת לו להגמר? באם מותר לכבותו, האם אפשר להשתמש בנותר לתאורת חול או לימי זכרון אחרים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

במידה וכך היתה הכוונה מתחילה, לכבות בגמר היארצייט – אין בעיה, אבל אם הכוונה היתה כביכול להקדישו לגמרי לכבוד המת – אין לכבות.

מקורות:

ראה שו”ת שבט הקהתי ח”ג סי’ רצה על פי הרמ”א בסי’ שסד, שכל דבר שנעשה לצורך המת ולכבודו נאסר בהנאה.