ברכה על תפילין עבור אדם אחר

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול בית אבות שיש שם אדם שאינו יכול לדבר ויש שליח חב"ד צדיק שמניח לו תפילין האם יכול השליח לברך במקום החולה ולהוציא אותו ידי חובה.

תשובה:

שלום וברכה

אם החולה הזה הוא בר דעת ומחוייב במצוות, וכל הבעיה שלו היא רק היכולת לבטא את הברכה, בהחלט יכול אותו אדם לברך עבורו והוא יצא ידי חובה בשמיעת הברכה, מדין "ערבות", שכן לענין ברכת המצוות הלכה שהיא שאף שכבר יצא ידי חובה יכול להוציא ידי חובה אחרים בברכה שהם מחוייבים בה [בשונה מברכות הנהנין בהן לא שייך דין זה].