הודעה על פטירת אדם

שאלה:

שלום רציתי לשאול הדבר הכתוב "מוציא דיבה הוא כסיל", האם כאשר אדם נפטר לא עלינו, אסור ללכת ולומר את זה לאחרים כדי שיפסיקו להתפלל או כדי שיבואו להלוויה, או בכלל שסתם ידעו שאדם נפטר.. ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכל מה שנעשה לצורך כבוד המת או כדי למנוע טירחה מותר ואין בזה משום מוציא דיבה הוא כסיל, ופוק חזי מאי עמא דבר, היום בכל פטירה יש רמקול ומודעות רחוב…

שלא ישמע שוד ושבר בגבולנו.