קביעת יום הזיכרון לניפטר

שאלה:

לכבוד הרב שלום: אשתי נפטרה ב טו סיוון תשע"ח בלילה (23:00) הקבורה ב יז סיוון. 1 – מתי יום השנה הראשונה במנהג מרוקו 2 – יום היורציט לשנה אחרי שנה ראשונה 3 – לפי החישוב שלי יום השנה הראשונה ( וו חודשים) נופל בחג פסח. 4 – האים מותר לעלות לבית עלמין בחג. מתי לקבוע את יום הזיכרון. רב תודות ובברכה

תשובה:

שלום וברכה

הצטערתי קרוא על כאבך.

השנה הזו היא שנה מעוברת ובה למנהג בני ספרד עיקר העלייה לקבר היא ב12 חודש, כלומר בט"ו באייר ואז תעשו גם אזכרה, ומי שיוכל לעלות גם בט"ו בסיון תבוא עליו הברכה כמובא ברב פעלים ח"ד סי' מא. ב11 חודש לא תוכלו לעלות כיון שכאמור בחג לא עולים לקברים, ובכלל בניסן רבים מיהודי מרוקו לא עולים כל החודש.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.