אבן על מצבה

שאלה:

שלום וברכה!
כשאני הולך לבתי עלמין, אני רואה שאנשים נוהגים להניח אבנים על מצבה, בחושבי שכך הוא המנהג גם אני עשיתי כן.
ראיתי היום במסכת שמחות פרק ד הלכה ג ש
כל המתנדה ומת בנידויו בית דין סוקלין את ארונו, פי' מניחין אבן על ארונו וזו היא סקילתו.
האם מנהג זה, שלהניח אבן על מצבה תקין?

תשובה:

שלום וברכה

שם מדובר כנראה על הנחת אבן על הארון ממש, ולא על המצבה מלמעלה.

אדרבה, בבאר היטב או”ח סי’ רכד ס”ק ח כתב שיש בכך כבוד המת, לציין שעלו לקברו. בשם המאירי הובא שאבן ראשי תיבות אב, בן, נכד, ובא לציין את התמשכות הדורות עד ביאת גואל צדק במהרה בימינו. וראה עוד כאן.