מקח טעות בקניית מעלית ישנה

שאלה:

קנו מעלית ישנה והתברר שאף אחד לא מוכן להתקין אותה כמות שהיא כיון שחלקיה לא תיקנים אלא צריך להשלים קניית חלקים נוספים וכן בחוות דעת של יועץ יש בעייה פלילית בהרכבתה. וכן בכל מקרה מכון התקנים לא יאשר את הפעלתה
השאלה האם יש כאן מקום לטענת מקח טעות בכל סיבה בנפרד, חלקים, פלילי, הוצאות נוספות, מכון התקנים לא יאשר הפעלתה

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שביקש מעלית חדשה וקיבל ישנה – המקח בטל.

אם הזמין מעלית ישנה, ואח"כ הוברר לו שאין על המעלית אישור של מכון התקנים, או עברה פלילית בהרכבתה, נחשב למום במקח, מעלית שלא ניתן להשתמש איתה נחשב למום במקח – והמקח בטל.

חלקים מהמעלית לא תקינים – גם נחשב לעילה לביטול מקח, אא"כ היה ניתן לצפות בכך מראש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלב ושלג, וכדין כל מקח שנהוג במדינה לבטל עליו את המקח – המקח בטל.