הושטת תינוק בימי נידה / זמן ברכת הלבנה

שאלה:

שלום לרבנים עם אישתי במחזור והינו ליד אנשים והעברתי כמעט בטעות את הילד ואז ניזכרתי שבמחזור האם מותר היה בכול זאת להעביר משום האנשים שלא יקלטו שהיא במחזור? למה מרן השו"ע עזב את הרמבם והראש שפוסקים שברכת לבנה היא בראש חודש ולא ב ז לחודש כמו הכב שערי אורה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל היתר להמנע מהרחקות גם אם על ידי כך ישימו לב שהיא נידה זה דבר טבעי לגמרי ואין בכך כל פגם, אדרבה אשה שמחזוריה לא תקינים בה יש פגם… אגב, יש שהקלו כאשר התינוק יכול מעצמו לעבור מיד ליד וראה פתחי תשובה סי’ קצה ס”ק ג, וראה ערוך השלחן שם סעי’ ה שנראה שהחמיר גם בתינוק שיכול לעבור מעצמו.

למה לא מברכים ביום הראשון זו לא שאלה, שכן אמנם מדברי הרמב"ם יש שדייקו שהברכה היא בלילה הראשון, אבל לדברי רבינו יונה מי שמברך קודם היום השלישי ברכתו לבטלה, ומאימתי אנחנו עושים ספק ברכות… ומה שהבית יוסף מחמיר עוד יותר לדחות את הברכה עד הלילה השבועי זה כבר ענין על פי סוד כפי שציינת מספר שערי אורה וכך גם הובא במגיד מישרים שקיבל הבית יוסף עצמו מהמגיד שלימודו מהשמים תורה.

יום נעים.