התרת שבועה

שאלה:

1. שני בנות רווקות נשבעו בתקיעת כף שהתחתנו ויביאו שניהם ילד באותו יום. האם צריכים לעשות התרת שבועה או לא?
2. מה הדין אם אישה שנשבעה לא להביא ילדים, האם צריך להתיר לה את השבועה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. בנות אלו בודאי צריכות התרת נדרים שאם לא כן יצטרכו לתאם ביניהן את יום הנישואין שיהיה באותו היום…
  2. אשה נשואה שמשועבדת לבעלה להביא ילדים לכאורה אינה צריכה להתיר שבועתה, אבל אשה רווקה בודאי חייבת התרה.