שותפים לדירה שאינם יראי שמים

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני רוצה בגלל עבודה לעבור דירה, מצאתי דירת שותפים שאני אוהב, אך יש דבר שמציק לי, שיש 2 תמונות בסלון, אחת של פני אישה, והשניה של איזה מלאך בדמות אישה לא צנועה, אולי אפילו ערומה, ולא זוכר אם המלאך אישה זה ציור או תמונה אמיתית של אישה עם עריכה של פוטושופ. האם אסור לי מבחינת הלכה לגור בדירה הזו?

תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

אם השותפים שם אינם יראי שמים, והם שמים תמונות שאינן צנועות, זה לא חברה טובה בשבילך, במידה ואתה רוצה לעבור דירה אתה צריך שותפים יראי שמים שכל השיח והשיג בבית הוא של יהודים שומרי מצוות שחיים חיי תורה.

ערב טוב.