מדוע יש 2 עמודים בדף גמרא

שאלה:

מדוע יש בגמרא לכל דף שני עמודים? לכאורה אפשר עמוד 1 ויהיה פשוט יותר. אני מניח שצריך להבין את מקור הדין.

תודה.

תשובה:

שלום רב,

מדוע אתה מניח שזו הלכה פסוקה ולא החלטה של מעמדי הדפוס?!

למען האמת לדעתי האישית הרבה יותר נוח כפי שזה עכשיו. אבל גם אם אני טועה, ברמה התיאורטית ניתן לקחת צוות מעמדים מקצועיים, שיחליטו כיצד לעצב את דף הגמרא, אבל הסיבה שלא עושים זאת הוא משום שכבר שנים רבות הדף נראה כפי שהוא נראה היום, כל ההפניות של הפוסקים לדורותיהם הן לפי איך שנראה הדיף היום. לכן כל שינוי ישנה את ההפניה לתוכן אחר ואת זה אף אחד לא רוצה לעשות.