עלייה לתורה של אחים בימים שני וחמישי

שאלה:

שלום רב
שני אחים שיש להם יום זיכרון בימים שני או חמישי. האם ראוי ששניהם יעלו בהפסק קרוא אחר, לאחר בקשה מהכהן שייצא החוצה. או עדיף לשמור על המסגרת של כהן, לוי וישראל שאחד יעלה והשני יתכבד בהגבהה או בגלילה?
במידה והתשובה היא חיובית שאפשר, מה הדין בשלושה אחים?
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

אין כל טעם לשנות מסדרי התפילה בשביל לכבד את האחים, הרעיון של העלייה לתורה ביארצייט הוא לזכות את הרבים בכל מה שאפשר קדיש עלייה וכו', אבל אם אדרבה סדר התפילה הרצוי הוא אחר, שיהיה כהן לוי ישראל, נמצא שמפסידים את העיקר. השני יקבל הגבהה או אם אינו יכול, גלילה.

בהצלחה