אויר שלושה טפחים בסכך

שאלה:

1. האם 3 טפחים אוויר בסכך פוסל את כל הסוכה?
האם זה צריך להיות 3 טפחים אורך ורוחב כעין מלבן או ריבוע או שמספיק חור רוחבי לאורך 3 טפחים?

תשובה:

שלום וברכה

כשיש שלושה טפחים אויר זה פוסל את המקום שתחתיו בלבד, אלא שאם זה עובר על פני כל משך הסוכה הוא מחלק אותה לשתים, וצריך שיהיו שלוש דפנות בכל אחד מהצדדים, צד שאין בו שלוש דפנות ושיעור סוכה – פסול.

מקורות:

סוכה יז א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה שיש חור שלושה על שלושה טפחים, שהרי אם הוא ארוך שלושה טפחים ולא רחב שלושה טפחים זה עדיין לבוד… אלא שאם הוא על פני כל הסוכה יש מחמירים שלא לישון תחתיו גם כשאינו רחב שלושה טפחים, לכן אם יש כזה דבר [מצוי בסיכוך בפלאפונים או קנים שאינם מחוברים], יש להניח גם לרוחב הסוכה איזה קנה שיחלוק את הרווח.