בישולי עכו"ם בבורגול

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
ידוע לי שפסטה עובר בישול במפעלים, האם כך גם הבורגול והקינואה?
שואלת כדי להקפיד על בישול גויים ולקנות כשרות מהודרת במוצרים האלה.
דבר נוסף לא קשור, יש שאלה ששאלתי אך לא קיבלתי עליה תשובה. למה זה קורה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

בורגול זו חיטה מבושלת שיובשה לאחר הבישול. לגבי קינואה אינני יודע. אבל בכל מקרה אנחנו ממליצים בכל דבר לקנות בכשרות מהודרת, הבעיה אינה רק בישולי עכו"ם, גם ההקפדה לקחת ממקום פחות נגוע בחרקים, וגם תרומות ומעשרות כשמדובר בדבר שעשוי להיות גדל בארץ, ובכלל למה להכנס לשאלות.

שאלתך הקודמת אכן לא נענתה אינני יודע מדוע, אברר מיד.