האם אשת כהן יכולה להשתמש בבעלה הכהן למטלות הבית?

שאלה:

שלום וברכה, אשה שנשואה לכהן האם מותר לה לבקש ממנו לעשות מטלות בבית? האם ישנם כיבודים מסוימים שצריכה לנהוג בהם?

תשובה:

שלום רב,

בשו"ת שבט הקהתי ח"ג סי' סח כתב בפשיטות שמותר לכהן לעשות את מטלות הבית הרגילים ולאשתו מותר לבקש ממנו כמובן. יש נידון בפוסקים במקרה שהכהן מוחל האם מותר להשתמש בכהן, ובפשטות ההלכה היא שכאשר הוא מוחל מותר להשתמש בו. ומן הסתם הוא מוחל, ודאי באופן שיש לו מזה תועלת. ואין סיבה שלא יהיה לו תועלת כאשר הוא מסייע לאשתו במטלות הבית עיי"ש שהביא מר' טרפון שהיה כהן וסייע לאמו אפילו בשימוש של ביזיון, ומכאן הביא ראיה שכאשר הוא מוחל ובודאי באופן שיש לו תועלת מותר. ומ"מ כתב שם סברא נוספת להתיר משום שאשתו כגופו עיי"ש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    כוונתי שבהרבה סיטואציות אינו מעוניין אלא משום שלום בית
    ולומר שהוא כמו תלויה וזבין, הבעל מרגיש לפעמים שתלויה ויהיב
    והפשוט בעיני דהוי כמקח ממכר, שמותר להשתמש בכהן כשהוא שכיר, ואף נמכר בעבד עברי כמבואר בקידושין
    והנה עפ"ז ניחא רוב ככל המקרים שבהם מוטל עליו לעשות כן מצד ההסכמי והנימוסי, שעל דעת כן נישאו
    ואם היא דורשת דברים שאינם בגדר הראוי, כיון שבלאו הכי עושה שלא כהוגן, מה אכפת לן לומר שגם עוברת באיסור שימוש בכהן