מעלת הניגונים מול איסור הנגינה בימי בין המצרים

שאלה:

שלום האם יש איסור לנגן בגיטרה? או תופים וכולי? הרי ידוע שמעלת הנגינה מאוד יכולה לקרב את האדם לבורא כמו שר' נחמן כותב שאדם צריך להחיות עצמו באיזה ניגונים וזימרה שמאוד מקרב תאדם לבורא ויש על כך תורה שלמה בליקוטי מוהר"ן וכן שמעתי שהגר"א אמר דברים מאוד גבוהים על כך לו מדבר על ימי בן המצרים ודאי באופן כללי אשמח לתשובה תודה

תשובה:

שלום רב,

חייב אדם להיות בשמחה תמיד. ובכל זאת הבית נחרב ועלינו לחוש מינימום של תחושת אבל בימים אלו. לכן גזרו שלא לשמוע מוזיקה בימים אלו. לכן, עם כל המעלות הנשגבות שאתה מרגיש בנגינה, מעלת שמירה והקפדה על הלכות גדולה ממנה, ובכך אנו מבטאים את המטרה של כל יהודי: עבד לבוראו, ועושה רצון קונו! כך גזרו כך רוצים שנעשה.