קניית בגדים בבין המצרים

שאלה:

שלום
האם מותר לקנות חולצות בבין המצרים לפני ר"ח אב? לבישתם תהיה רק לאחר תשעה באב.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חולצות פשוטות שלא מברכים עליהם ברכת שהחיינו מותר לקנות עד ראש חודש אב. בגדים חשובים יותר שמן הדין יש לברך עליהם, אין לקנות עד לאחר תשעה באב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה הטעם שאסור? הרי מותר מו"מ של שמחה לפני ר"ח, וכן לא מדובר שהוא לובש את הבגדים בימים אלו אלא רק לאחר תשעה באב אז אין שהחיינו, וגם בשעת הקניה המנהג לא לברך שהחיינו. תודה

  2. עיקר חיוב ברכת שהחיינו הוא בקנייה, הרב אלישיב הרבה לעורר על כך שזו טעות לברך בלבישה, ומכל מקום נהגו להחמיר גם מי שאינו מברך בפועל.