אירוסין בימי בין המצרים

שאלה:

לכבוד הרב,
א. האם יש עניין שיהיה שובל לשמלת הכלה שייגרר על הרצפה?
(בתיאור המשכן- שתי האמות הנותרות היו מונחות על הקרקע מאחורי המשכן[2] ("דומה לאשה שמהלכת ושולי בגדיה מהלכין אחריה")
ומנגד הבנו מאחד מגדולי ישראל שליט"א שאסור שהבגד ייגע ברצפה, כי ברצפה יש אחיזה של החיצונים.
ב. מה הגישה מבחינת הקבלה (לגבי בגד הנוגע ברצפה/ בגד הנגרר על הארץ)?
ג. הבנו שמעיקר הדין ניתן לסגור "וורט" ואירוסין לפני ראש חודש אב. יש אולי מידת חסידות לפיה עדיף להמתין לאחר ימי הפורענות? והאם מבחינת הקבלה יש עם זה בעיה? אנחנו קצת חוששים מ"התחלה" בתקופה הלא פשוטה הזו.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

א. ב. אין שום ענין הלכתי ויהודי בענין זה, תעשו שמלה בצורה שנראית לכם הכי יפה ונוחה, יגע או לא יגע בריצפה, כרצונכם.

ג. להיפך, בענין זה אמרו חכמים שלא להשתהות "שמא יקדמנו אחר", וורט סוגרים אפילו בתשעה באב עצמו, אלא שבכל יום עושים זאת אחרת מבחינת המסיבה, שיהיה תואם לכללי ההלכה בימים אלו.  ניתן לעשות מסיבת מזונות ולא סעודה ממש ובלי מוזיקה, ראה משנה ברורה סי' תקנא ס"ק טז.

שיהיה בשעה טובה!

הצטרף לדיון

תגובה 1