אחרי מים אחרונים מותר לאכול או לשתות?

שאלה:

עשיתי ארוחה, ותכננתי לשתות מים, והתפנתי לכמה דקות בשביל אמא שלי, וחזרתי, ועשיתי מים אחרונים, ולפני שהספקתי לברך את ברכת המזון, נזכרתי שאני לא שתיתי מים. ואז שתיתי מים מבלי, לברך. כי בארוחה לא, מברכים על שתיה. (השאלה אם זה עדיין נחשב בארוחה) ולאחר ששתיתי, עשיתי שוב מים אחרונים, ואז את ברכת המזון.

האם נהגתי נכון.?

תשובה:

שלום וברכה

מים אחרונים מהווים הפסק והיסח הדעת ולא ניתן אחר כך לשתות בלי ברכה. ואגב, יתר על כן כתב המשנה ברורה בתחילת סי' קעט ובביאור הלכה שם, שכיון שאמרו חכמים תיכף לנטילה ברכה, יש חובה לברך מיד ללא הפסק של מעשה או דיבור, אפילו אם בכוונתך ליטול שוב ידים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. זה אומר שאם נזכרתי שרצייתי לשתות רק אחרי שעשיתי מים אחרונים, זה מחייב ברכה, אך אסור לעשות הפסק בין מים אחרונים לברכת המזון. אז איך יסתדר לשתות ולברך על השתיה אם בעצם יש כאן הפסק בין המים אחרונים לברכת המזון.?