הוצאת מאכל מהמקפיא בשבת כדי שיפשיר לצורך יום טוב שבמוצאי שבת

שאלה:

שלום לרבנים למדתי שמותר להוציא לחם קפוא בשבת בשביל יום טוב איך מותר לא הכנה משבת ליוט? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם זה נעשה בעוד היום גדול, כלומר שזה יוכל להפשיר מעט עוד מבעוד יום ובאופן עקרוני ניתן יהיה לאכול מזה בשבת, כיון שמדובר במעשה קל הורות הפוסקים להקל בזה. המהדר לעשות זאת לפני שבת תבוא עליו הברכה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה, וע"ע הלכות המועדים פ"ב הערה 101, ושו"ת שבט הקהתי ח"א סי' קנח.