טעות במשקל בקניה בחנות

שאלה:

קניתי דג קפוא במשקל ברשת "רמי לוי" ובבואי הביתה עיינתי בקבלה והמחיר של הדג היה נמוך ממה שציפיתי וראיתי שרשום משקל של כחצי קילו שקלתי בבית במשקל ביתי והוא היה כ770 גרם מה עלי לעשות האם יש עלי דין השבת אבידה.

תשובה:

שלום וברכה,

מחובתך לעדכן את הצורכניה על הטעות, כדי לשלם את מלוא המחיר. מומלץ ותתקשר קודם לקופה ראשית, משום שיתכן והם יפטרו מלהשלים את התשלום.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות אונאה ומקח טעות סימן רלב סעיף א

המוכר לחבירו במדה ובמשקל או במנין, וטעה בכל שהוא, חוזר לעולם, שאין אונאה אלא בדמים אבל בחשבון חוזר. כיצד, מכר לו מאה אגוזים בדינר ונמצאו ק"א או צ"ט, נקנה המקח ומחזיר הטעות ואפילו אחר כמה שנים. ב] וכן אם נמצאו המעות חסר או יתר מהמנין שפסקו, חוזר. ואפילו לאחר שקנו מידו שלא נשאר לו אצל חבירו כלום, חוזר, שקנין בטעות הוא.