טיפול בכדורים בדיכאון

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני בן 37 גרוש ללא ילדים, אני סובל מעצבות והרגשה דיכאונית ודכדוך וחוסר מוטיבציה שמפריעה לי למהלך התקין של החיים הן בתפקוד בעבודות והן בפן החברתי, התייעצתי עם פסיכיאטר והוא המליץ על כדורים נגד דיכאון וחרדה שנקראים ציפרלקס, רציתי לשאול האם שייך לרמת ולטפל בכדורים? אני מאוד נרתע וחושש מכדורים של הנפש.
, לכאורה ההרגשה של העצבות והדיכאון זה משהו רוחני לא?כתוצאה מהחטאים בין היתר וכו, וגם כתוב שפקודי ה ישרים משמחי לב אז אולי אני צריך למצוא את הרפואה בתורה? בשיפור עבודת השם? בתודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב,

אם הכדורים עוזרים, אז כנראה שזה לא רק משהו רוחני, אלא גם תהליך פיזי שמתרחש אצלך. מעבר לכך, פקודי ה' משמחי לב – האם כדי לשמח חתן וכלה יושבים והוגים בתורה באולם השמחות או רוקדים ושרים? ישנם כמה דרכים שהקב"ה טבע בטבע הבריאה שגורמים לאדם לשמוח וטוב שכך. לכן, ברור שמותר וצריכים להשתמש באותם טבעים שהקב"ה טבע בבריאה כדי לגרום לשמחה – שהרי שמחה זו מעלה גדולה כפי שאמרו מהפסוק תחת אשר לא עבדת את ה' בשמחה. לכן, בימינו, שישנם ב"ה עוד כמה דרכים לסלק את העצבות רצוי ואולי אף חובה להשתמש בהם ולהסתייע בהם כדי לסלק כמה שיותר את העצבות.

אני בטוח שמכריך ממתינים לחיוך האמיתי והפנימי שלך, ואני מאחל לך שזה יבוא במהרה.

הרבה הצלחה!