שני שאלות. 1. צפיה בתמונות שצולמו בשבת באופן קבוע למחצה. 2. בניה של ארון בחול המועד לצורך שימוש ביום חול.

שאלה:

1. צפיה בתמונות שצולמו בשבת באופן קבוע למחצה, הכוונה היא כזאת.
האגודה הישראלית לאסטרונומיה עושה תצפיות בכוכבים מהדרום, אני כמובן לא נוסע איתם. לפעמים הם מצלמים תמונות ומעלים אותם לפיסבוק. והם עונים חלקית על שלושת התנאים.
1. לא לצורך אישי, אלה לכולם.
2. אפשר, אמנם לא מבחינתם, אך זה דבר שכמובן ניתן לקיים ביום חול.
3. את התצפיות הם מקיימים בדרך כלל בערב שבת, חוץ ממקרים מיוחדים לעיתים רחוקות שעושים ביום חול, כמו מטר מטאורים, וכדומה. ולעיתים הם גם מצלמים משם תמונות, למשל את הכוכבים, ובטח עוד דברים יפים בשמים, וגם את הסביבה שבה הם נמצאים, יש להם אפשרות לצלם גם בחושך. ודבר שעושים אותו באופן קבוע בשבת, אסור לעשות בו שימוש. וכאן יש מצב של משהו, לא קבוע שהוא פועל יוצא של משהו כן קבוע. לפי דוגמא שראיתי שבשלנית סדרתית בשבת, אסור לאכול את מה שבישלה, בשביל שהיא תפסיק לבשל. אבל אם מפרסמים בפיסבוק תמונות תצפית שצולמו ערב שבת, בין אם אראה אותם ובין אם לא, הם יכולים לצלם עוד. אז במצב כזה מה דינם של התמונות.?

2. השאלה השניה, היא בקשר לארון שמישהו שאני ואח שלי איתו בקשר, מזמין אותנו לבנות ארון לטלסקופ שלנו בחול המועד. וזה בניה לצורך יום חול. האם מותר או אסור לבנות אותו בחול המועד לצורך שימוש ביום חול.?

תשובה:

שלום וברכה

כפי שדיברנו כבר הרבה מאוד פעמים מותר להשתמש בתמונות האלו כיון שניתן היה לצלם אותן בחול.

אסור לבנות ארון בחול המועד.

חג שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1