חיוב מעקה מעל תוספת בניה

שאלה:

לכבוד הרבנים

בניתי תוספת לסלון שלי, כך שבעצם יוצא שהגג של התוספת יכול להיות מרפסת של השכן שלי [לי אין גישה לגג של התוספת דרך מדרגות או משהו כזה]
למעשה אין לו יציאה למרפסת הזו, וכרגע הוא גם לא מתכוון לממש את זה כמרפסת. אבל כן מהחלון של הסלון אפשר לצאת לתוספת [וכבר ראיתי בעבר את אחד הילדים שלו משחק שם…]
השאלה האם יש חיוב מעקה, ולמי
לי החלק הזה לא מיועד לשימוש. ואילו הוא כרגע לא חפץ בזה.
מצד שני אם אני יבנה לו מעקה זה ממש יעשה לו את כמרפסת, והוא לא ישלם לי על זה. למרות שהוא אמר לי שיכול להיות שבעתיד הוא ישתמש בזה כמרמפסת ואז הוא יודע שהוא יצטרך לשלם לי על חלק מהיציקה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכרגע זה אינו מיועד לשימוש ובאופן טבעי לא אמורים להכנס לשם כלל, אין בזה חיוב מעקה, אמנם אם מצוי שהם נכנסים לשם והוא מרשה להם להכנס, זו כבר בעיה וכיון שיש דירה למטה יש חיוב מעקה כדין גג הבית, אבל נראה שאתה יכול לדרוש ממנו שלא יכנסו לשם כדי שלא תתחייב במעקה.

מקורות:

ראה עוד כאן בהרחבה.