ברוב עם הדרת מלך בברכת המצוות

שאלה:

שלום לכם
רציתי לשאול שאלה כללית בענין ברוב עם הדרת מלך. האם זה גם נאמר בברכת המצוות? מובא לגבי ברכת השבח (קידוש לבנה למשל) וכן לגבי ברכת הנהנין (שו"ע קסז סעיף יא), אך לגבי ברכת המצוות האם יש מקור? לדוג' – לו יצוייר שכולם יברכו יחד על ברכת הנחת תפילין האם נחשב ברוב עם?
ועוד שאלה, האם ברוב עם אצל ברכת המצוות זה על הברכה של המצווה או קיום המצווה עושה את הברוב עם?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי ענין זה קיים גם בברכת המצוות, ראה משנה ברורה בסי' ח ס"ק יג, שמעיקר הדין היה טוב שאחד יברך על הטלית וכל המתפללים יצאו ממנו, ומשום שברוב עם הדרת מלך, אלא שכיון שלא יודעים לכוין יפה, כל אחד מברך לעצמו.

יום טוב.