הגומל על כמעט תאונה

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה!
נסעתי בכביש המהיר ותוך די שהסתכלתי במראות סטיתי בטעות לשוליים וכמעט והתנגשתי ברכב חונה. בשנייה האחרונה הזזתי את הרכב. יש לי רגשות מצפון, אמרתי וידוי וקיבלתי על עצמי בלי נדר להיות זהיר על הכבישים, לא להזיז עינים מהכביש ועוד דברים הקשורים לנהיגה.
1) האם יש עוד משהו שמומלץ לעשות?
2) אני מרגיש רע שסיכנתי בני אדם. אני אדם שמשתדל להקפיד על חוקי התנועה, משתדל לא לנסוע מעל המהירות המותרת. לנהוג בצורה בטוחה. זה היה טעות. אני מרגיש רע. האם יש בכלל דרך לתקן? האם ה' יסלח לי? מה לעשות?
3) האם אני צריך לברך הגומל?

תשובה:

שלום וברכה

אשריך שאתה עושה חשבון הנפש על מעשיך! כאלו יהודים בורא העולם אוהב! אין צורך לברך הגומל, למעשה לא הייתה בסכנה אלא כמעט בסכנה, ועל זה לא מברכים הגומל. אילו היתה חלילה תאונה והיית ניצל היה צריך לברך ברכה זו.

תיסע תמיד למקומות טובים בביטחה ובזהירות!