שחרור חיות ניצודות בשבת

שאלה:

צידה הוא אב מלכה ואז חיב בשבת
מה הדין בשיחרור עוף או בהמה …
מותר ?? או אסור ואים זה אסור , למה
כמובן מדובר בלי לנגוע בהם (מבחינת מוקצה)תודה מראש על תשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך איסור. לא כל דבר היפוכו נחשב מלאכה. מלאכת סותר אסורה משום שחלק ממלאכת הבנין הוא לסתור על מנת לבנות במקומו. וכן מלאכת קורע היא חלק ממלאכת התפירה כידוע. שחרור עופות אף פעם אינו חלק ממלאכת הצידה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במעשה רקח שם כתב שלשון הרמב"ם מגומגם וכוונתו להיתר גמור, וסיים שאולי כוונתו כשהוא מטלטל אותם והם הרי מוקצה..