ציד חתול בית בשבת

שלום כבוד הרבנים.
לפעמים אני עושה שבת בבית אמי אשר לה יש שני חתולים, אחד מהם אוהב לשהות איתי בכל מקום בו אני נמצא וכשאני הולך לישון בחדר הקטן הוא בא לשם גם. שאלתי היא האם מותר לסגור את הדלת של החדר (הרעש והאור משאר הבית מפריעים לי לישון) או שזה נחשב ציד? אציין שהחתולים אינם יוצאים אף פעם משטח הבית אפילו לא לחדר המדרגות, ושקורה לא פעם שכשהחתול איתי בחדר, והדלת סגורה, הוא מבקש לצאת ממנו בשביל לאכול וכו.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שהחתול אינו בורח כלל, והוא עומד לידך, גם אם לפעמים הוא רוצה ללכת זה לא באופן של בריחה המצריכה פעולת ציד, אין כאן איסור.

מקורות:

שו"ע סי' שטז סעי' יב.

חיה ועוף שברשותו מותר לצודן, והוא שלא ימרודו; אבל אם הם מורדים, אסור לתפסם אפילו בחצר, אם החצר גדול שאם לא גדלו בין בני אדם היו צריכים מצודה.