ריסוס ליד תיקנים בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: בשבת האחרונה נתקלתי בתיקן גדול שעף בבית. (ג'וק מעופף גדול) ברור שאסור היה להרוג אותו בשבת אך האם היה לי מותר לרסס את הרצפה בתקווה שירד למטה, יאכל מהרעל וימות? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אסור לרסס ולהרוג תיקנים בשבת, גם אם את מרססת לידם ולא עליהם. אבל מותר לדחוף אותו עם מטאטא החוצה בלי לתפוס אותו.

מקורות:

עיין בשמירת שבת כהלכתו פרק כ”ה ס”ד שכתב שיש ללמוד מדברי המשנה ברורה [שטז,יח] שכתב בשם התוס’ שאסור להעמיד מצודה כדי ללכוד בעלי חיים אף שאינו צד ממש בידיים ומכאן יש ללמוד שמאחר והדרך הוא לרסס רעל כדי להרוג את התיקנים אסור לעשות כן בשבת.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1