חוטים שנקרעו בציצית של קטן

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
עד כמה צריך להחמיר בכשרות הציצית לילד מתחת לגיל תשע?
הכונה לציצית משומשת שנקרעו חוטיה, כלומר מה הדין במקרה ונקרע למשל עד הקשר הראשון, או השני או במקרה ונשאר רק הקשר האחרון (שזה כשר מדאורייתא למבוגר אבל לא מדרבנן)?
ומה הדין אם נקרעו החוטים המושחלים בטלית עצמה (שאצל מבוגר זה ודאי פסול ? האם מותר לילד עדיין ללבוש את זה ?

תשובה:

שלום וברכה

מגיל 6 שהוא גיל חינוך יש להקפיד שהציצית תהיה כשרה מדאורייתא ומדרבנן, ולכן אם נקרעו החוטים עד הקשר אין להלביש לו אותה. לא צריך להחמיר כמו כל השיטות וכו', אבל שיהיה על מה לסמוך שהיא כשרה ממש. מגיל 9 יש להקפיד כבר יותר, שגם שיעורה יהיה ג' רבעי אמה ולא חצי אמה שהוא רק בדיעבד וכו'.