איך עיוור חותם על הכתובה

שאלה:

כיצד חתן סומא חותם על כתובתו ביום חתונתו.?

תשובה:

שלום רב

ראשית יש לדעת שאין צורך שדווקא ניתן יחתום על הכתובה. העיקר אלו העדים שחותמים על הכתובה, לאחר שהם שומעים מהחתן על ההתחייבות שלו בכתובה ומקבלים ממנו קנין. הספרדים נוהגים להחתים גם את החתן אבל זה לא הכרחי במקרה שאינו יכול.

בנוסף צריכים לדעת שאין כל בעיה לחתום על שטר התחייבות כאשר אינו יכול לקרוא בעצמו. ראה מה שכתבת הבית יוסף חומ סי מה בשם תשובת הרשבא על אדם שחתם על שטר התחייבות בלי לדעת מה כתוב בו שזה מחייב אותו ואחד הטעמים שנקט הוא שהוא סומך על אנשים שאמרו לו מה כתוב שם.