כהן חלל שרוצה להחליף את שם משפחתו בחזרה לכהן

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב. נשאלתי ע"י חבר ששם משפחתו הוא חיים אבל הסבא רבה שלו היה כהן שנשא גרושה ובעקבות כל לקחו ממנו את שם המשפחה כהן ונתנו לו את השם חיים במקום. והנה הנין שואל האם הוא יכול לחזור לשם המשפחה כהן או שעליו להשאר עם השם חיים?

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהנין אינו כהן. כלומר, הוא נין של אותה אישה גרושה.

אין בעיה להחליף את השם בחזרה לכהן. אבל זה רק יכול לסבך אותו בעתיד. בכל פעם הוא וצאצאיו יצטרכו להוכיח שאינם כהנים. ויהיה רבנים שיערכו כתובה ואפילו לא ישאלו כלום, ויכתבו עליהם הכהן, מה שיוסיף לתסבוכת. לכן, ברור שעדיף שלא יחליף את שמו לכהן.