נטילת ידים לכהנים על ידי הלויים

שאלה:

שלום
מה המקור לנטילת לווים ידים לכהנים בתפילה?
במקרה שיש הרבה לווים – האם ראוי שכולם יצאו במקום לענות אמן? כדאי לעשות מעין תורנות? במקום שאני מתפלל כולם יוצאים ליטול. אני מדבר במקרה, שנשאר מנין בבית הכנסת.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

על המקור לכך שהלווים נוטלים את ידי הכהנים ראה כאן.

בנוגע לעצם שאלתך נחלקו הדעות, בשבט הלוי ח"ח סי' מז נראה שיצאו אפילו כמה לווים אף שיפסידו עניית אמן, ובלבד שנאר מנין בבית הכנסת, אבל בשו"ת תשובות והנהגות ח"ג סי' מח כתב לעשות תורנות כזו כמו שהצעת… לכן כל אחד יעשה כפי הנראה לו ויש לו על מי לסמוך.