קבעו לדון בב"ד אחד ומתחרט ורוצה ב"ד אחר.

שאלה:

זוג שהסכימו להתדיין בבי"ד חרדי והוסכם שהאשה תפתח תיק בשם שניהם .לאחר שלשה שבועות מפתיחת התיק ושבוע לפני הדיון ביטלה האשה את הדיון בביהד החרדי ופתחה תיק בביהד הרבני חרף התנגדות הבעל.האם יכול לכוף לחזור לביתה"ד החרדי מדין מי שפרע או מדין אחר. נא תשובה דחופה מאוד.בתודה וברכה.משה

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לכפות את האשה לשוב לביה"ד החרדי.

בהצלחה.

נימוקים:

דין מי שפרע או מחוסרי אמנה שייך בקניינים, אבל נלך לכאן או לכאן לא שייך מחוסרי אמנה. וזכותו של אדם לחזור בו.