טבעת מאכזבת – יעוץ

שאלה:

שלום לכבוד הרב אני נשוי מזה 3 שנים ,
יש לי לנו בן ובת וחיים באושר ובשלום בית ב"ה,
יש רק דבר שאשתי לא שוכחת לי ותמיד מזכירה לי וזה גורם לי צער.
את האמת אני מודה עשיתי טעות!אבל לא היה לי הדרכה נכונה ,
בהיותי בחור ישיבה כבן 23 שמעתי לחברים שלי שאמרו לי שהכי טוב מבחינה הלכתית זה לקנות טבעת מכסף פשוטה ,
ואני לקחתי את הצעד הזה רחוק מידי ,
ולא פחות ולא יותר הלכתי וקניתי לאשתי טבעת הכי פשוטה ב90 שקל !!
ובזה קדשתי את אשתי ,
כמובן שלפני החתונה אמרתי לי שמבחינה הלכתית {יותר קבלית }יש עניין בכסף פשוט ללא אבנים וחריטות ,והיא הסכימה ,
אבל תמיד היא אומרת לי שכל החברות שלה מסתובבות עם טבעות נישואין והיא לא ,כיון שהיא מתביישת בטבעת שקניתי לה .
הבטחתי לה שבע"ה אני יקנה לה טבעת חדשה יוקרתית ,
אבל זה לא מפצה אותה,,,היא אומרת שטבעת נישואין זה טבעת נישואין ,וזה לא יעזור לה עכשיו טבעת חדשה ,
אשמח לעצת הרב לתיקון הבעיה שייצרתי מרוב טפשותי.

תשובה:

שלום ידידי,

הרבה אין מה לעשות, רק להראות לה כמה אתה רוצה ושמח לשמח אותה, תמצא הזדמנות לקנות לה טבעת יפה, וגם אם היא אומרת שזה לא מפצה אותה, בסופו של דבר היא תשמח בטבעת. ובאופן כללי, בחיים יש פה ושם אכזבות, וצריך לדעת להתגבר עליהן, הרי אתם חיים טוב והכל בסדר, לא צריך לזכור חטאים קדמונים, אני מקווה שהיא תבין זאת… תכתוב לה עם הטבעת החדשה מכתב יפה שאומר שלא החיצוניות עיקר אלא הכוונה בלב, ובזה חפצת בה בכל ליבך ורצית לשמח אותה ולשמוח איתה לגמרי…

בהצלחה.