מתי סוגרים חנויות ביום שישי

שאלה:

שלום וברכה,

האם מותר לכתחילה לרכוש או לקבוע משהו במקח וממכר ביום שישי לאחר חצות היום?

תודה רבה ושבת שלום.

תשובה:

שלום רב,

אין איסור למכור או לקנות ביום שישי לאחר חצות.

ראה בשו"ע סי' רנא סעי' א': "העושה מלאכה בע"ש מן המנחה ולמעלה אינו רואה סימן ברכה; יש מפרשים: מנחה גדולה, ויש מפרשים: מנחה קטנה" (וראה שם ברמ"א שכתב שהכוונה היא מלאכה בקביעות). וכתב במשנה ברורה: ופרקמטיא שרי ומ"מ משמע מהגמרא דזמן סגירת החנויות הוא קודם זמן הדלקת הנרות". וראה עוד בסי' רנו סק"א א' שם כתב המשנה ברורה שראוי לסגור את החנויות שעתיים וחצי לפני הדלקת נרות.