שמות בכתובה

שאלה:

שלום, את האבא שלי אחרי לידתו רשמו בשם אחד, אלא הורים שלו החליטו אח"כ לקרוא לו בשם אחר לגמרי , וככה יצא שבמסמכים יש לו שם אחד , ובשם הזה אני עולה לתורה כבן של פלוני וגם במסמכים שלי אבא רשום בשם הזה, אלא במשפחה וחברים הוא מציג עצמו בשם השני. בכתובה שלי ביקשתי לכתוב שם רשום של מסמכים ובסוגריים שם השני.
לאשתי היה שם לועזי ואחרי שהיא הגיעה לארץ לקחה שם עברי אחר לגמרי. אמא שלה ממשיכה לקרוא לה בלועזי , בחיי יום יום יש לה שם עברי ובתעודת זהות היא רשומה בשתי שמות – עברי ולועזי אחד אחרי השני. בכתובה ביקשתי שיכתבו שם עברי ובסוגריים לועזי.
השאלה אם הכל תקין, כי כתובה היא סה"כ שטר

תשובה:

שלום רב,

אכן כן. כך גם אני הייתי עושה. יתכן אמנם שהשם העיקרי של אביך הוא השם שרוב האנשים קוראים לו, אולם מאחר שגם אתה עולה לתורה בשם השני, עדיף לעשות כפי שעשית. גם השם של אשתך אם קראו לה כך לפני הנישואין, כך היה ראוי לעשות.