ניקוי הבית ביום שישי לפני התפילה

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
בימי שישי אני עובד עד מאוחר האם יהיה מותר לי ביום שישי לקום מוקדם בשעה 4 לנקות החדר ולעשות עוד מס דברים לכבוד שבת ??

תשובה:

שלום רב,

מצוין. בשו"ע סי' רנ כתב שצריך להשכים בבוקר כדי להכין צורכי שבת. וראה שם במשנה ברורה סק"א שכתב שאם אין לו אפשרות לקנות צורכי שבת לאחר התפילה יכול לקנות גם לפני התפילה משום שאין זה עשיית חפציו קודם התפילה אלא חפצי שמים. אז אם אינך יכול להספיק לעשות את זה אח"כ אתה יכול לעשות גם לפני התפילה בפרט השעה שאתה אומר שזה הרבה לפני עלות השחר.

הרבה הצלחה