רחיצה בתשעה באב

שאלה:

שלום לרבנים כהח כתב בסי תקנא ס"ק קצ כתב שמותר לטבול במקוה חם אפילו בערב תשעה באב מטעם שרוחץ לטהרה ולא לתענוג אם כן שיהיה מותר גם בתשעה באב? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בתשעה באב גם רחיצה שאינה של תענוג אסורה, שהרי אפילו נטילת ידים אנחנו לא עושים כהלכתה, אלא אם כן יש בה צורך רב של נקיון מטינוף, או שזה נעשה בדרך אגב כמו אדם שנאלץ לחצות נהר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נטילה אנו עושים אחרת משום מש"כ ברב פעלים ח"ב סי ד כתב "אין רוח רעה שורה על הכפים כדי שיצטרכו נטילה ודי ליטול עד קשרי אצבעותיו" ועוד כהן נוטל ידיו עד סוף הפרק