דלקת בדרכי השתן בצום

שאלה:

שלום,
ממוצאי שבת שותה אנטיביוטיקה מסוג ציפרודקס בגלל דלקת בשלפוחית השתן.שותה את הכדור פעמיים ביום בבוקר ובערב.האם אני צריכה לצום? והאם אני יכולה לקחת את הכדור ביום הצום?
אני מפחדת שבגלל המחסור בשתיה בצום הדלקת תחזור.

תשובה:

שלום וברכה

חובה להתייעץ עם הרופא המטפל, במקרים רבים כאשר יש דלקת בדרכי השתן אסור לצום כדי שהדלקת לא תגיע חלילה לכליות. הכל תלוי בדרגת החומרה של הדלקת.

את הכדורים בכל מקרה ניתן לקחת עם משקה מר כמו תמצית תה מרוכזת.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    אני סובלת כבר כמעט חודש מדלקת בשתן שעדיין לא התרפאה.
    אומנם שוב התחלתי תרופות (אנטיביוטיקה) חדשות מיום ראשון ואני אמורה לסיים את התרופות מחר בבוקר שזה יוצא יום כיפור יום שישי אני מפחדת שאם אצום אני ירגיש שוב רע כי אני מרגישה שעדיין לא נרפאתי ב100% אני מפחדת שאם אני לא אשתה זמן רב זה ייפגע בי כי עדיין לא נרפאתי ועדיין התחושה הלא נעימה נשארה לי אני מפחדת שזה רק יחמיר אם לא אשתה.

    אני יודעת שכתבתי את זה בדקה ה90 אבל בבקשה אם תוכלו לעזור לי כי מחר הצום.

  2. דלקת בדרכי השתן זו אחת הדוגמאות שאכן במצבים מסוימים מתירים שתייה. אבל אם סיימת אנטיביוטיקה ניתן לקוות שתוכלי לצום. במקרה שתרגישי צריבה במתן שתן ויציאות תכופות, ניתן לשתות לשיעורים 35 סמ"ק בכל עשר דק' עד שהמערכת מעט נשטפת, ואז להפסיק. במקרה של דימום בשתן, יש לשתות מידית שתים שלוש כוסות ואחרי חצי שעה לשתות עוד עד שהשתן מצטלל.