צום תשעה באב בהריון קשה אחרי הפלות

שאלה:

שלום וברכה

צום תשעה באב למעוברת

תיאור המקרה בקצרה

אשתי ב״ה בשעה טובה ומוצלחת שוב בהריון בשבוע 6 ממש בהתחלה

הודו להשם כי טוב וכל מאן דעביד רחמנה לטב עביד עד הנה עזרונו רחמיך ולא עזבונו חסדיך, עד היום היתה לה 8 הריונות ושתי לידות כלומר 6 הפלות כל הפלה היתה שונה פעם בשבוע מתקדם מאוד (שבוע 23) ופעמים בהתחלה בשבוע 6 ובשבוע 9 בשבוע 11 ופעם בשבוע 10ופעם בשבוע 13 בערך, וכל הריון זה כמובן קשה מאוד מאוד כולל זריקות קלקסן (שזה הזרקה בגוף בבטן כל יום לדילול הדם) וחוצמזה ביום יום היא קמה הרבה באמצע הלילה לאכול כי היא מתמודדת עם בחילות קשות ולא צריך להגיד שזה מלווה עם הקאות שלפעמים כבר לא מקיאה אוכל אלא נוזלים מהקיבה וכמובן היא חלשה עם זה שהיא יכולה לשתות אח״כ מים או סודה וכמובן גם במשך היום היא אוכלת כדי להרגיע הבחילות הקשות והיא מקיאה ושוב ושוב

אני לא צריך להגיד כמה זה קשה פיזית שהיא חלשה ולפעמים מסוחררת גם ביום יום עם האוכל ק״ו בלי אוכל ושתייה

וגם עם כל ההפלות שכל פעם מנסים מהתחלה שזה עצמו קשה נפשית למרות שאנחנו מאמינים ומקבלים באהבה אבל זה עדיין יסורים של אהבה

האם היא בכלל חייבת לצום ?

אני מבקש מריבונו של עולם שהפעם שלא רק שיהיה הריון אלא גם שיתן לנו תינוק בריא ושלם נשמה גבוהה מאוד

ושבמהרה נגיל ונשמח בבנית בית מקדשינו עוד בשבוע הקרוב עם בואו של משיח צידקינו במהרה בימינו

תשובה:

שלום ידידי,

חלילה לאשתך לצום אפילו שעה אחת! היא פטורה לחלוטין ותפקידה כרגע רק לנוח ולעשות הכל כדי שהכל יעבור בעז"ה בשלום.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.