שלושת השבועות-הטבלת כלים ולתת בגדים במתנה

שאלה:

שלום וברכה
אני מבקשת לדעת בבקשה לגבי בלנד-מוט שרכשתי לפני שלושת השבועות, אבל קיבלתי אותו שלשום (כשכבר החלו שלושת השבועות) -אני שואלת:
-האם אוכל להטביל את חלקיו במקווה ולהשתמש בו עכשיו, גם במהלך שלושת השבועות?
– ואם אסור להשתמש בו עכשיו, האם אוכל להטביל במקווה ולהשתמש בו בתום תקופת שלושת השבועות
שאלה נוספת בבקשה:
האם אני יכולה לתת במתנה לחברה שמלות משומשות שלי עכשיו במהלך שלושת השבועות ואם כן, האם מותר שתלבש אותן עכשיו
תודה רבה רבה
תזכו למצוות גדולות
גילה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שבמקרים האלו לא מברכים שהחיינו, אין כל בעיה לעשות זאת בשלושת השבועות. באופן כללי כדאי שכל המתנות יהיו לפני ראש חודש אב.

בנחמת ירושלים ננוחם!

שבת שלום.