טיסה לחו"ל בתשעת הימים

שאלה:

שלום,
אני ובעלי נמצאים במצב נפשי לא טוב. לבעלי יש ימי חופש רק בתאריכים של תשעת הימים. הוא מאוד זקוק לחופש ורוצה לטוס לחול על מנת לנוח ולנקות את הראש. כמובן שחלק מזה זה יהיה להכנס לבריכה ולים.
האם זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה

תשעת הימים אינם הזמן המתאים לטיסה לחו"ל, כפי שביארנו כאן, אם יש בכך ממש צורך רפואי יש להקל, אבל כדאי לבדוק האם אכן אי אפשר לקחת חופש בזמן אחר או שזה פשוט כרוך קצת בהוצאה כספית נוספת…

כמובן שאין כל היתר להקל בדיני הרחיצה בתשעת הימים בשום אופן!

רפואה שלמה ושבת שלום.