משקפיים חדשים בין המצרים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
הזמנתי משקפיים (ליופי) ביום ראשון השבוע, לפני יז בתמוז. היום המשקפיים הגיעו. האם אפשר לקחת אותם ולשים אותם בכל התקופה הזאת ואף אחרי ראש חודש אב ?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל איסור, לא מברכים שהחיינו על משקפיים חדשים. אבל יש לחדש אותם לפני ראש חודש אב.

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אפרש נא את שיחתי שכבוד הרב בתשובתו להרב המעיר הנ"ל ששאל למה אסור מר"ח ענה לו שלא החמיר [מר"ח אב] רק במשפקיים יוקרתיים שהם ליופי ולהגרשז"א אסור [מר"ח] בכל ענין מצד מלבוש