סיום מסכת בשלושת השבועות

שאלה:

שלום
עוד כשבוע נסיים בעזרת השם מסכת בבא בתרא במסגרת הדף היומי.
המסכת כידוע אורכה ועם נושאים רבים.
האם אפשר וראוי לעשות שיעור על אחת מאגדות רבב"ח לכבוד סיום המסכת? כמובן לסיים ולהגיד את מה שצריך וכו'?
יש בעיה לעשות סעודת מצווה לכבוד זה בשלושת השבועות? (ללא מוזיקה)
האם אפשר לעשות את השיעור לגברים ונשים ?
ללא קשר- ראיתי בשיעורים שמבקשים ממעביר השיעור להגיד שיהא לרפואת מישהו או לזכר מישהו – יכול להיות גם כמה וכמה אנשים. זה מקובל?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

למה לא לומר שיעור? זה דבר נפלא.

מותר לעשות סיום מסכת בלי מוזיקה בשלושת השבועות, ואפילו בתשעת הימים מותר באכילת בשר וכו'.

אפשר לעשות גם לנשים אבל עם מחיצה וכו' בצניעות ראויה כדת וכדין, ואדרבה ישמחו הנשים בסיום של הגברים וזה יתן להן תמריץ לשלוח את הבעל לבית המדרש ולהסיר מעליו מטרדות הבית לצורך זה.

אפשר להזכיר גם כמה שמות.

בהצלחה רבה ותזכו להמשיך עוד מסכתות ללמוד וללמד לשמור לעשות ולקיים!

הצטרף לדיון

תגובה 1