רכב שהוזמן לפני שלושת השבועות

שאלה:

שלום רב,
רכשתי רכב לשימוש פרטי לפני בערך שבועיים, ונאמר לי הוא יגיע תוך מקסימום 14 ימי עבודה, כנראה פחות. לצערי חל עיכוב והוא יגיע אחרי י"ז בתמוז (אבל לפני ראש חודש אב). מה עלי לעשות? תודה

תשובה:

שלום רב,

יש אנשים הנהוגים לברך שהחיינו בשעת הרכישה, וכפי שנכתב בשו"ע, ואז ודאי שאין בעיה הרי רכשת את זה לפני בין המצרים. אבל גם לנוהגים לברך בשעת השימוש הראשון, אין בעיה משום שרכישת רכב לשימוש פרטי בעצם נועד גם לשימוש שאר בני המשפחה והברכה המיועדת אינה שהחיינו אלא הטוב והמטיב, ולכן אין בעיה עד ראש חודש אב.