רכב חדש בימי בין המצרים

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
בחודש מאי רכשתי רכב חדש (לא רק לשימושי הבלעדי אלא גם לשימושה של בת זוגי). אלא שמתברר שהרכב צפוי להגיע בימי בין המצרים.
האם מותר לי להשתמש בו? שילמתי עליו לפני ימי בין המצרים.
בברכה,

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני, כיון שעל רכב משפחתי לא מברכים שהחיינו אלא הטוב והמטיב, מותר לקנותו בבין המצרים עד ראש חודש אב, במיוחד אם יש לכך צורך פרנסה, ראה שו”ת אגרות משה או”ח ח”ג סי’ פ. אמנם, לכתחילה רצוי להמנע כשאין בכך צורך, כיון שזו קנייה משמחת, אבל כאן שהרכב כבר נקנה ומגיע בימים אלו אין חובה למצוא לו מקום איחסון עד עבור אותם ימים, כיון שכאמור יש עוד שנהנים והברכה אינה שהחיינו. כמו כן, בקנייה בהנחה משמעותית מותר אף לכתחילה לקנות בימים אלו, כמובא במשנה ברורה בתחילת סימן תקנא לגבי מקומות שיש בהם יריד בו נמכרים מוצרים בהנחה גדולה.

נסיעה טובה.