תספורת בליל י"ז בתמוז

שאלה:

שלום, האם מותר להסתפר בערב יז בתמוז? כלומר בלילנ שלפני הצום?

תשובה:

שלום רב

יש מחלוקת ידועה אם בעצם שבעה עשר בתמוז מתחיל מהלילה ורק לגבי אכילה הקלו, או שכל דיני י"ז בתמוז מתחילים ביום, להלכה מחמירים בכל עניני שלושת השבועות כבר משקיעת החמה, ולכן אין להסתפר מחר בערב יום שני לאחר שקיעת החמה.

בהצלחה

מקורות:

שו"ת חיים שאל ח"א סי' כד, שבט הלוי ח"ח סי' קסח אות י, הליכות שלמה פרק יג סעי' א, ציץ אליעזר ח"י סי' כו.