מוזיקה בשלושת השבועות לאדם שסובל מדכאון ומשבר נפשי

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב לאחרונה עברתי משבר מאוד קשה אישי וכלכלי ונפשי ועדין אני מצוי בו אני מנסה לשרוד ולהחזיק מעמד ככוטל הניתן ודע כמה שאפשר . האם אוכל להקל לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות בצינעה ושאני עושה הליכה רגלית לצורך בריאות גוף ונפש המוזיקה ממש מרגיעה וגורמת לי מרגוע מהמצב שאני מצוי בו ?

תשובה:

שלום וברכה

יש להקל לשמוע מוזיקה שאינה גורמת לרקוד, כאשר זה נדרש לך כדי להמנע מדיכאון וכו', כך הורה הגרש"ז אויערבך כמובא בס' הליכות שלמה פרק יד.

רפואה שלמה וכל טוב.